header_banner_image
header_banner_image_mobile

Vakantiehuis huren limburg

vakantiehuis hurenVoor de ideale vakantie kunt u het beste een vakantiehuis huren in Limburg bij Auberge de Smockelaer. De Smockelaer ligt in het prachtige limburgse Mergelland. Tussen de prachtige dorpen Epen en Slenaken, met aan de zuidkant belgie op 200 meter afstand. De naam van de Smockelaer is afkomstig van de vele smokkelpraktijken die hier vroeger plaatsvonden. Er werd veel gesmokkeld in de grensregio. U kunt denken aan koffie, boter, sigaretten en zelfs levende beesten zoals koeien en paarden. Dit alles was interessant omdat de prijzen in de jaren 50 en 60 in nederland sterk verschilden met Belgie en Duitsland. Zo was boter in duitsland erg duur en schaars, in Nederland niet en zo was het dus interessant om nederlandse boter over de grens te smokkelen en aan de Duitse bevolking te verkopen.

Veel recreatiemogelijkheden

vakantiehuis huren limburgAls u een vakantiehuis huurt bij de Smockelaer staat dit garant voor een succes. Ten eerste het prachtige wandel en fietsgebied waarin de smockelaer ligt. Ook in de nabije omgeving liggen tal van mooie bezienswaardigheden en dagrecreatiemogelijkheden zoals het Gaya park (dierentuin) in Kerkrade, bekroond tot mooiste dierentuin van de benelux, Het prachtige wereldtuinen park Mondo verde in landgraaf, de Ski banen van Snow world in Landgraaf is op ongeveer 15 km.

Vakantiehuizen van de Smockelaer

De Smockelaer heeft een 9-tal vakantiehuizen, varierend van een luxe vakantiehuis voor 6-10 personen tot een riante villa voor 20 personen. Bekijk ons aanbod om het vakantiehuis te zoeken dat bij u past.